Rhodes 2007 results

Isle of Wight 2011 Click here for the website

Headlines (Click on title to view details):


Date: 01/11/2011 - Αποτελέσματα Αγώνα Αεροβόλων_ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Ρόδος 31/10/11

Τα αποτελέσματα του 3ου Αγώνα Α’ κατηγορίας Αεροβόλων όπλων, που έγινε για τρίτη φορά στη Ρόδο, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 29-30 Οκτωβρίου 2011.

Με μεγάλη επιτυχία και αρκετούς θεατές φίλους του αθλήματος πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Α΄Κατηγορίας Αεροβόλων όπλων από τον Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟ, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όπου και σημειώθηκαν σημαντικές επιδόσεις.
Με τη συμμετοχή 18 σκοπευτών από 6 συλλόγους (Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα, Αθήνα) ολοκληρώθηκε ο αγώνας, αφιερωμένος στην επέτειο του ΟΧΙ του 1940, και αφορούσε στα αγωνίσματα του πιστολιού (ανδρών- γυναικών- νέων) και του τουφεκιού (ανδρών- γυναικών- νέων). Σημαντικές και ελπιδοφόρες είναι οι επιδόσεις των ροδίων Σοροπίδη Παναγιώτη 551/600 και Μιχαλάκη Γιώργου 544/600.Στον αγώνα παρευρέθηκε, παρακολούθησε και ενημερώθηκα για τις λεπτομέρειες των αγωνισμάτων ο αντιδήμαρχος πολιτισμού & αθλητισμού κ Διακοσταματίου Σάββας. Κριτής του Αγώνα ήταν ο Βουδούρης Νίκος από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και γραμματεία έκδοση αποτελεσμάτων η Ευθυμιου Ελενη, Τερέζα Σμιντλ και Θεοδωροπούλου Διόνη. Για την επιμέλεια των απονομών η Ρένα Αυγενικού. Να αναφέρουμε ότι οι διοργανωτές φρόντισαν να προβάλλεται σε οθόνη η πορεία των επιδόσεων για την άμεση ενημέρωση των θεατών σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΝΔΡΩΝ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΩΡΙΩΝ 570 1
ΣΟΡΟΠΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 551 2
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ.Κ.Ο.Ρ. 544 3
ΓΚΡΙΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 516 4
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Σ.Κ.Ο.Ρ. 510 5
ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΚ.Ο.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 375 1
ΔΟΥΚΑ ΑΘΗΝΑ ΣΚ.Ο.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 375 2
ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΑΝΝΑ ΩΡΙΩΝ 380 1ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΑΝΔΡΩΝ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΡΟΥΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 491 1
ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 386 2
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 299 3
ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΕΦΗΒΩΝ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΘΗΣΕΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 187 1
ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΒΑΣΙΛΟΥΔΑ ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΑΑΠΘ 390 1
ΛΑΨΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Ο.Σ.ΔΩΔ/ΣΟΥ 329 2
ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 249 3
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 191 4
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΦΕΡΕΝΙΚΗ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 185 5
ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΜΥΡΤΩ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 297 1

Να θυμίσουμε ότι η Δούκα- 6η στο Πανευρωπαϊκό 2010- αεροβόλο Πιστόλι με 388/400 και ισοφαρίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ 2010, 6η στο παγκόσμιο 2011 στην Ατλάντα – Η.Π.Α όπου εξασφάλισε την κάρτα συμμετοχής για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012, η Κορακάκη- 8η στο Ευρωπαϊκό Νέων 2010- αεροβόλο πιστόλι, ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό 2011 με πυροβόλο πιστόλι 25μ. και κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ,Βασιλούδα Ελένη κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο τουφέκι 396/400 και Κορακάκης Αναστάσης αρκετές φορές πρωταθλητής Ελλάδας.

Χορηγός της διοργάνωσης υπήρξε η ναυτιλιακή εταιρία Blue Star Ferries η οποία παρείχε έκπτωση για τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων προς και από Ρόδο.

Τα σχόλια του προπονητή- κριτή της Ομοσπονδίας Κου Βουδούρη για το σκοπευτήριο ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Ο ίδιος όντας κριτής και στους Αγώνες Νήσων του 2007 δήλωσε πως το σκοπευτήριο είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά όχι το μεγαλύτερο. Αυτή είναι και η μόνη του αδυναμία στην ανάληψη κάποιου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το οποίο απαιτούνται περισσότερες θυρίδες βολής καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα. Θα χρειαστούν αρκετές μετατροπές αλλά και εύρεση επιπλέον χώρου που θα χρησιμοποιηθεί ως σκοπευτήριο για μια τέτοια διοργάνωση. Ωστόσο το σκοπευτήριο ενδείκνυται για αγώνες Α΄ Κατηγορίας, υψηλές επιδόσεις και αγώνες επίλεκτων για πρόκριση στην Εθνική Ομάδα όπως και για διεθνή τουρνουά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το άθλημα έχει όλα τα φόντα για να αναπτυχθεί στο νησί παρ’ όλη την κρίση που επικρατεί στη χώρα. Η ομοσπονδία αποφάσισε να στείλει στον αγώνα υψηλά ονόματα του αθλήματος που έχουν προκριθεί παγκοσμίως για τις επιδόσεις τους. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τους Ρόδιους Σκοπευτές να αποκτήσουν επαφές με αθλητές ανά την Ελλάδα για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας αλλά και απόκτηση κινήτρου για καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερο ζήλο.
Ο Α.Σ. Κένταυρος ευχαριστεί την ΣΚΟΕ για την στήριξη του αγώνα, το Δήμο Ρόδου για την υποστήριξη και το Σώμα Σαμαρειτών για την κάλυψη.

Το Σκοπευτήριο της Οδού Καποδιστρίου λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από 18:00 έως 21:00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2241039707
Email: shooting@islandgames.gr

Rhodes Island Games Association Official Website
[design / development Emmanouil Filippou www.brainsoft.gr]