Rhodes 2007 results

Isle of Wight 2011 Click here for the website

Headlines (Click on title to view details):


Date: 21/09/2011 - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής_Ρόδος
Οργασμός εργασιών στον Καλαμώνα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πρακτικής Σκοποβολής ενώ απομένουν μόνο 12 ημέρες για την τελετή έναρξης στις 2 του Οκτώβρη.
Ο δήμαρχος Ρόδου Κος Κουσουρνάς κατανοώντας την σημασία της διοργάνωσης συγκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου και της Ο. Ε. των αγώνων. Τέθηκαν ζητήματα συντονισμού των υπηρεσιών για την καθαριότητα του χώρου, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, το στήσιμο εξέδρας και διαφόρων άλλων ζητημάτων ενόψει των αγώνων.
Ο Κος Δημακάκος ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης έδωσε τα απαραίτητα στοιχεία για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός και τόνισε τα σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουν αμφότεροι. Όλα δείχνουν πως η Ρόδος θα κερδίσει και αυτό το στοίχημα για την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση στην οποία πρόκειται να έρθουν 1250 σκοπευτές από 63 χώρες συν τις οικογένειες και φίλους!
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο χωρικός αντιδήμαρχος, κ Χριστοδουλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού, κ Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παραδεισίου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Δαματριάς και ο Τάκης Μιχαηλιδης συντονιστής της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής. Όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για μια πάρα πολλή σημαντική διοργάνωση και ότι πρέπει όλα να λειτουργήσουν στην εντέλεια προκειμένου να έχουμε τα καλλίτερα αποτελέσματα. Για τις μέρες των αγώνων προβλέπεται να κορυφωθεί και η κινητοποίηση του μηχανισμού του Δημου σε όλα τα επίπεδα αλλά και άλλοι φορείς που θα συμβάλουν στην ομαλή και επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης.
Οι συντελεστές της διοργάνωσης εργάζονται εντατικά και σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα. Για την εποπτεία του λειτουργικού των 32 γηπέδων βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας της διεθνούς ομοσπονδίας- IPSC, Κος Αλεν Ζολή, ο όποιος είναι ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας στον κόσμο όσον αφορά στην κατασκευή, στο στήσιμο και στο λειτουργικό των γηπέδων. Παρόν είναι και ο διευθυντής των αγώνων, κος Αναστασίου Γιάννης ο οποίος ρυθμίζει τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στον εξοπλισμό και στον συντονισμό των εργασιών. Για τις ανάγκες των κατασκευών που δεν είναι λίγες, έχει δημιουργηθεί στον χώρο σε μια παλιά αποθήκη πρόχειρο εργαστήριο οπού γίνονται οι διάφορες ξυλουργικές εργασίες και φτιάχνονται και από εθελοντές οι παραστάσεις και οι κατασκευές των θεμάτων των 32 σταδίων. Εξάλλου ολοκληρώθηκε και το στήσιμο της τεράστιας τέντας των 1.000 m2 που θα φιλοξενήσει τα εκθετήρια και τα πωλητήρια των χορηγών αλά και άλλα περίπτερα που έχουν σχέση με την διοργάνωση, του Δήμου Ρόδου, το πωλητήριο της Ομοσπονδίας με τα αναμνηστικά κ.α.
Εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στους εξής τομείς: Υποδοχή στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Ρόδου, Γραφεία πληροφοριών στα ξενοδοχεία της διοργάνωσης, στην Τελετή Έναρξης και Λήξης, στον χώρο των Αγώνων και στην αθλητική εγκατάσταση γενικότερα. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν ακόμη να δηλώσουν συμμετοχή με την αίτηση εθελοντή (διαθέσιμη στο γραφείο των Island Games_Διαγοριδών 1, 2241039707, shooting@islandgames.gr )
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Ρόδος αποτελεί το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που διαθέτει τις υποδομές για τη φιλοξενία μιας τέτοιας εμβέλειας διοργάνωσης τόσο από πλευράς αθλητικής εγκατάστασης όσο και από πλευράς καταλυμάτων για τους συμμετέχοντες ενώ το διεθνές αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Ρόδου εξυπηρετεί την προσέλευση των ενδιαφερομένων τα μέγιστα. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτό πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ήδη γίνονται προσπάθειες καθιέρωσης διοργανώσεων ευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου ετησίως στην εν λόγω εγκατάσταση του δημοτικού σκοπευτηρίου πρακτικής σκοποβολής στον Καλαμώνα. Με την διοργάνωση αυτή η Ρόδος μπαίνει στο χάρτη των κορυφαίων διοργανωτών του πολύ δημοφιλούς αυτού αγωνίσματος της Πρακτικής Σκοποβολής.
Περισσότερα για την διοργάνωση http://www.wsh2011.org/Rhodes Island Games Association Official Website
[design / development Emmanouil Filippou www.brainsoft.gr]